Werkwijze

 

Als je samen met B’well care aan jezelf wil werken, beginnen we eerst met een kennismakingsgesprek. Niet alleen om te ontdekken wie je bent en wat je graag zou willen, maar ook om de verbinding met elkaar te zoeken. Om te kijken of we elkaar begrijpen. Daarna brengen we in kaart wat je behoeften zijn.

 

Wat wil je bereiken?
We spreken onze verwachtingen naar elkaar uit en kijken samen waar we ons de komende tijd op gaan richten. Wat vind je leuk, waar ben je goed in? Of wat zou je graag willen doen? Waar heb je ondersteuning bij nodig? Al deze doelen leggen we vast in een toekomstplan.

 

Praktische zaken regelen
Door middel van gesprekken en oefeningen gaan we je competenties en vaardigheden versterken, je gedrag verbeteren en ervoor zorgen dat je in staat bent om praktische dingen zoals werk, inkomen, schulden, huisvesting en vrije tijd te regelen. Daarvoor is een stabiele woonomgeving nodig, maar ook een gezond netwerk. 

 

Netwerk leren kennen
We gaan daarom ook uitzoeken op wie je kunt steunen in je omgeving. Heb je familie, vrienden of kennissen die je kunnen helpen? Hebben zij iets nodig om jou beter te kunnen helpen? Het is belangrijk dat we je netwerk duidelijk in beeld hebben, want ook zij gaan jou ondersteunen in je dagelijkse leven.

 

Van mens tot mens
De gesprekken die we met jou hebben, vinden niet plaats op kantoor. Wij denken dat je in een natuurlijke omgeving beter tot je recht komt en vrijer kunt praten. Bijvoorbeeld tijdens het sporten, een wandeling, een potje poolen of een hapje eten. Op die manier kun je op een ontspannen manier praten en werken we samen van mens tot mens aan jouw ontwikkeling.

 

Past deze werkwijze goed bij jou en wil je graag aan de slag om zelfstandiger te worden? Neem dan contact met ons op.